Ir. Theo Rutten

Een lange, gevarieerde carrière bij een grote multinational en een CEO job bij een succesvolle middelgrote handelsonderneming zijn de ideale voorbereiding voor een huidige rol als partner bij Indus Overname & Participatie B.V.. Het identificeren van mogelijkheden en matchen van verkopende en kopende partijen vraagt immers ervaring en empathie, het vermogen om vast te stellen wat wel en niet gaat werken. Lateraal denken en verbanden leggen, het vermogen om te luisteren, te analyseren en te overtuigen bouw je op met tijd in de juiste omgeving.

Na zijn studie levensmiddelentechnologie en marketing aan de Landbouwhogeschool te Wageningen trad Theo in dienst bij Unilever. Gedurende bijna 30 jaar bekleedde hij functies in marketing, sales en general management, in directieposities en in globale staffuncties, in Nederland, India, Thailand en in Australië. Hij heeft gewerkt aan merken als Iglo, Ola, Unox, Magnum en Lipton, deed acquisitie en divestment projecten en was verantwoordelijk voor de integratie van overgenomen business.

Na terugkomst in Nederland is Theo CEO geweest bij Merison Retail B.V., de exclusieve non-food partner van Albert Heijn. Zijn belangrijkste taak bij deze handelsmaatschappij was het managen van de relatie met Albert Heijn op een zodanige wijze dat winst en risico geoptimaliseerd werden, voor zowel korte als lange termijn. Hij was plaatsvervanger van de eigenaar/aandeelhouder, verantwoordelijk voor strategie zowel als uitvoering.

Theo is een commercieel specialist vooral voor consumenten goederen. Hoewel geen technicus, heeft hij goed begrip van productie processen. Met name in Azië en bij Merison heeft Theo steeds moeten handelen als een ondernemer. Hij begeleidt nu diverse ondernemers in het MKB in Nederland bij het produceren van en handelen in consumenten artikelen. Hij begrijpt en ervaart ondernemerschap aan den lijve.

In 2008 was Theo een van de founding partners van Indus Overname & Participatie B.V.. Als partner en begeleider van overname processen kan hij zijn interesse voor de mens en ervaring met bedrijven en ondernemen met succes gebruiken.

Een uitgebreid overzicht is gepubliceerd op LinkedIn: nl.linkedin.com/pub/theo-rutten/1/699/12a.

Contact:
E: t.rutten@indus-overname.nl
M: 2956 0594Potentiële koper? Schrijf u geheel vrijblijvend in.